Miele WMB120 NDS

(5.0) 8 anmeldelser
Score
00
100

PrissammenligningPrishistorikk
Either a table must be specified, or this shortcode will only work on products with a proper table specified

Energiklasse

Energiklasse

Sentrifugering

Sentrifugering

Hastighet

Hastighet

Restfuktighet

Restfuktighet

Vaskekapasitet

Vaskekapasitet


Rankings

Miele vaskemaskiner
 Nr. 9 ut av 3

Beste Miele vaskemaskiner »

Alle vaskemaskiner
 Nr. 104 ut av 51

Beste vaskemaskiner »

Frontmatet vaskemaskiner
 Nr. 79 ut av 40

Beste frontmatet vaskemaskiner »


Visste du?

 • Miele WMB120 NDS bruker omkring 0,0 kr. på strøm i løpet av et år, ved et normalt forbruk (220 normal vaske). Det tilsvarer 0,0 kr. pr. vask. 

  Priser i beregning (basert på Oslo-priser):
  Elpris: 0.61 kr/kWh

 • Miele WMB120 NDS bruker omkring 0,0 kr. på vann i løpet av et år, ved et normalt forbruk (220 normal vaske). Det tilsvarer 0,0 kr. pr. vask. 

  Priser i beregning (basert på Oslo-priser):
  Vannpris: 12,83 kr./m2
  Avløpsgebyrer: 19,24 kr./m2
  Kilde: https://www.oslo.kommune.no/vann-og-avlop/priser-og-beregning/vann-og-avlopsgebyrer/

 • Miele WMB120 NDS bruker 154 kWh mindre strøm i året enn gjennomsnittet for frontbetjente vaskemaskiner. Miele WMB120 NDS bruker og gjennomsnittet er på 154 kWh.
 • Miele WMB120 NDS's lydnivå ved vask er 53 dB lavere enn gjennomsnittet for alle frontbetjente vaskemaskiner.
 • Miele WMB120 NDS har et lydnivå ved sentrifugering som er 76 lavere enn gjennomsnittet for alle frontbetjente vaskemaskiner.

Egenskaper

Best i test

Vaskemaskinen har klart seg særlig godt i test.


Sammenligning

Anmeldelser av Miele WMB120 NDS

BrukeranmeldelserEkspertanmeldelserVideoanmeldelserSkriv en omtale
(5.00) basert på 8 anmeldelser 

Whiteaway.com
(5.00) 8 anmeldelser

WhiteAway er en stor dansk internettforhandler, som primært beskjeftiger seg med salg av hvitevarer.


Det er ikke noen ekspertanmeldelser.
Det finns inga videorecensioner.
[WPCR_SHOW POSTID="145" NUM="5" PAGINATE="1" PERPAGE="5" SHOWFORM="1" HIDEREVIEWS="0" HIDERESPONSE="0" SNIPPET="" MORE="Les mer" HIDECUSTOM="0" ]

Miele WMB120 NDS Bosch WAT2869ISN AEG L7FBM862E Miele WDB020NDS AEG L8FBG864E
Score
0 100
96 100
94 100
94 100
92 100
(5.0)
8 anmeldelser
(4.9)
69 anmeldelser
(4.8)
100 anmeldelser
(4.7)
83 anmeldelser
(4.8)
40 anmeldelser
Pris kr 9.099 kr 6.990 kr 7.795 kr 9.475 kr
Testresultater "Testvinner" - Tænk.dk 08/2017
Energiklasse
Årligt energiforbruk 152 kWh 137 kWh 175 kWh 97 kWh
Årligt vandforbruk 11220 liter 10999 liter 10340 liter 10999 liter
Kapasitet 9 kg 8 kg 7 kg 8 kg
Sentrifugeringsevne
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Sentrifugeringshastighet 1400 omdr./min. 1600 omdr./min. 1400 omdr./min. 1600 omdr./min.
Restfuktighet 53 % 44 % 53 % 44 %
Motortype Børsteløs Børsteløs Børsteløs Børsteløs
Lydnivå, vask 49 dB 51 dB 50 dB 51 dB
Lydnivå, sentrifugering 75 dB 77 dB 74 dB 77 dB

Beskrivelse av Miele WMB120 NDS

Miele WMB120 NDS vaskemaskin er en eksklusiv modell som leverer et hav av gode vaskemuligheter, og har et høykvalitets design. Vaskemaskinen har en kapasitet på 8kg, som gjør den ideell for husstander med 3 til 4 personer. Videre så har den optimal energivennlighet og sentrifugering, der den har fått toppkarakter på samtlige punkter, samtidig som den er utstyrt med en kullfri motor. Dette er den foretrukne motortypen på grunn av lengre holdbarhet, og stillegående drift. De mange vaskeprogrammene gjør det mulig å tilpasse hver vask, enten det er impregnering i farten der man ønsker seg en hurtigvask, som ikke tar mer enn 20 minutter.
 

Energiklasse og sentrifugeringsevne

Miele WMB120 NDS blir bedømt utfra disse to kriteriene, der den har fått karakterer avhengig av hvordan den klarer seg i test. I energiklasse ender den opp med vurderingen A+++, som er den beste mulige vurderingen på dette punktet. Det vil med andre ord si at vaskemaskinen er optimal når det kommer til energiforbruk. Mer presist så er det gjennomsnittlige årlige energiforbruket på 176 kWh, mens det årlige vannforbruket er på 9900 liter. Det faktiske energi- og vannforbruket avhenger dog av hvor ofte man bruker vaskemaskinen.

 
Sentrifugeringsevne avgjør tøyets restfuktighet etter vask. Det vil med andre ord si hvor lang tid det tar å tørke klærne etter at de har kommet ut av vaskemaskinen, uavhengig om man snakker om lufttørking eller tørking i tørketrommel. Med andre ord vil tøyet være tørrere hvis det vaskes i en vaskemaskin med lav restfuktighet. I denne kategorien ligger vaskemaskinen svært bra til – med toppkarakteren A. Det betyr at både energiforbruket er lavt, samtidig som sentrifugeringen er optimal. Miele WMB120 NDS kan oppnå en sentrifugering med hele 1600 omdreininger i minuttet.

 

Betjening og programmer

Miele WMB120 NDS er en vaskemaskin som betjenes ved hjelp av en dreieknapp, der de forskjellige vaskeprogrammene stilles inn, slik man kanskje er kjent med fra andre vaskemaskiner. Etter valg av vaskeprogram kan du bestemme starttidspunkt (timer-funksjon) innenfor en 24-timersperiode, som gjør at du kan planlegge vasken frem i tid. Videre så gir displayet deg konstant oversikt over gjenstående tid for nåværende vask, samt hvilket vaskeprogram som kjøres. Det er mulig å velge mellom språkene norsk, dansk og svensk på denne vaskemaskinen.
 
De programmene man kan velge imellom er Bomull, finvask, strykelett, skjorte, ull (håndvask), ekspress (20 min), mørk/jeans, outdoor, impregnering, kort, bløting, forvask, vann-pluss, ekstra skylling, forstryking og summer.
Videre så har vaskemaskinen et trommelrensprogram, som gjør at trommelen blir helt ren for skit og bakterier som eventuelt kan sette seg i tøyet. Utover dette så har man også en dampfunksjon, som reduserer krøllene i tøyet, og som fungerer som et slags antikrøll-program.

 

Motor og lydniveau

Miele WMB120 NDS er utstyrt med en kullfri motor, som helt klart er å foretrekke i forhold til det andre alternativet, nemlig en tradisjonell motor. En tradisjonell motor har nemlig det motsatte av kull – som gjør den mer utsatt for slitasje. Med andre ord vil det være nødvendig å skifte deler på en slik motor jevnlig, noe som ikke er nødvendig i en kullfri motor. Den kullfrie motoren vil derfor ha lengre holdbarhet. Den er også stillegående under både vask og sentrifugering i forhold til en tradisjonell motor. Det avspeiler seg ganske raskt at denne modellen er stillegående, med et lydnivå på kun 48 dB ved vanlig vask og 73 dB ved sentrifugering. Til sammenligning så vil en normal samtale mellom to personer ha et lydnivå på rundt 60 dB, ved normalt toneleie.

 

Autodosering, mengdeautomatikk og skumregulering

Disse smarte innbyggede funksjonene er alle automatiske og man sikrer seg derfor optimal vask hver eneste gang, effektivt og holdbart.
 
Autodosering gjør at du ikke trenger å bekymre deg for om du heller i for mye eller for lite vaskemiddel. Denne funksjonen sørger nemlig for å automatisk tilpasse vaskemiddel, slik at det passer til det valgte programmet og mengden tøy.
&nbsp,
Mengdeautomatikk er også en praktisk funksjon når det kommer til vaskemaskiner. Maskinen sørger nemlig for å automatisk veie tøyet i trommelen, som gjør at den får nøyaktig mengde vann og vaskemiddel for den enkelte vasken. Hvis vaskemaskinen rommer 8kg, men blir fylt opp med kun 5 kg tøy, så vil vaskemaskinen bruke mindre vann takket være denne automatikken.

 
Skumregulering er en praktisk funksjon som gjør at maskinen tilpasser mengden skum. Skulle det bli for mye, så vil maskinen automatisk regulere dette tilbake til et mer fornuftig nivå.

 

Sikkerhet

Miele WMB120 NDS sin vaskemaskin er utstyrt med barnesikring, samt muligheter for en PIN-lås som gjør at den ikke plutselig stopper underveis i en vask med mindre man taster inn denne koden. Den har også intern vannsikring som sikrer deg mot eventuelle lekasjer.


Karakterene går fra 0–100 og er basert på anmeldelser fra brukere og eksperter. Les mer... Vi samler priser fra en rekke utvalgte forhandlere. Les mer... Vi samler anmeldelser fra en rekke troverdige hjemmesider. Les mer... Den laveste prisen blir satt hver uke i denne pristrackeren. Les mer...